Een deur die naar beide kanten geopend kan worden

Het afstellen van een taatsdeur

De snelheid en het sluitgedrag kan indien nodig aangepast worden op het scharnierpunt aan de onderzijde van de deur. Door de deur haaks in de opening te draaien, zijn er twee afstelschroeven toegankelijk op het onderste scharnier. Schroef nr. 1 (links) bepaalt de sluitsnelheid in het bereik 150-10 graden. Schroef nr. 2 (rechts) bepaalt de sluitsnelheid in het bereik 10-0 graden. Voor beiden geldt, linksom draaien is sneller, rechtsom draaien is langzamer.

Let op: De stelschroeven hebben grote invloed op de draaisnelheid van de deur. Draai de schroeven bij het afstellen dus maar een klein stukje om.

 

Scheiding door middel van schuiven

Het afstellen van een schuifdeur

De aanslag van de softclose van een schuifduer is verstelbaar door middel van de schroeven in de rail. Als de deur niet goed sluit, kunt u de schroeven losdraaien, totdat u de aanslag kunt bewegen in de rail. Zet de aanslag op de juiste plaats en draai de schroeven stevig vast.

Let op: draai de schroeven niet helemaal los, net genoeg om de aanslag te verschuiven.

Deuren van staal die voorzien zijn van stalen aanlas scharnieren

Het afstellen van een scharnierdeur

De scharnieren in de deuren zijn van staal en hebben van tijd tot tijd een klein beetje olie nodig. Mocht het scharnier gaan piepen, dan kunt u deze smeren met bijvoorbeeld vet, vaseline, WD40, naaimachineolie. Bescherm tijdens het aanbrengen wel de muur, zodat er geen vetvlekken ontstaan.

 

Een stalen deur van Blecks in woning met houten vloer
Een stalen deur gerealiseerd door Blecks in Lunteren
Een stalen deur van Blecks in woning met houten vloer
Een stalen deur gerealiseerd door Blecks in Lunteren