Brons glas

Brons glas is niet ondoorzichtig, waardoor het een super mooie look kan geven. Door de bruine tint geeft het een warme uitstraling. Dit glas adviseren we vaak bij een vloer met bruine of beige kleuren.

Grijs glas

Heb je in je interieur meer grijstinten, maar wil je hetzelfde effect creëren als bij brons glas? Dus niet alle jassen in je hal zien, of niet al het speelgoed in de speelkamer? Grijs glas is dan ook een mooie optie. Als de ruimte achter dit glas donker is zie je echt veel minder van wat er achter het glas zit. Zoals bij dit project de trap.

Melk glas

Voor een kast of toilet is melkglas een fijne optie. Hier zie je helemaal niets doorheen, hooguit een lamp. Zo sluit je de ruimte helemaal af, maar heb je toch een mooie stalen deur met glas. Dit is vaak minder ‘hard’ dan als je een hele zwarte deur toepast.

Satijn glas

Voor bijvoorbeeld op een kantoor is privacy door stalen puien ideaal. Maar wil je wel een lichte ruimte houden, dan is satijn glas heel handig. Hier zie je wel schimmen, lampen en wat kleur doorheen, maar toch heb je voldoende privacy. Ideaal om bijvoorbeeld een kantoor en showroom van elkaar af te sluiten. Ook een leuk idee is om alleen het middelste glasvak met speciaal glas toe te passen, zoals in de afbeelding hiernaast.

Canalé glas

Dit glas werd veel in de jaren ’60 toegepast. Wij merken dat dit weer helemaal een trend wordt! Leuk, want wij houden van unieke deuren met persoonlijke wensen. Dit glas in verkrijgbaar in blank en mat. Ook dit glas kan zorgen voor privacy op je werkplek.

Blank glas

Het meest wordt natuurlijk nog steeds gekozen voor blank glas. Wij passen standaard gelaagd veiligheidsglas toe. Dit zorgt ervoor dat wanneer er schade ontstaat, er een barst in het glas komt. Op die manier valt het niet uiteen in scherven. Dit is waarom het veiligheidsglas wordt genoemd.

Dichte panelen

Naast glas kan er ook gekozen worden voor dichte panelen. Deze kunnen wij in dezelfde kleur als de deur poedercoaten. Maar deze panelen kunnen wij ook beplakken met bijvoorbeeld leer, behang, hout of bijvoorbeeld met hetzelfde materiaal als de vloer die in de woning ligt.

Ook zo'n mooie deur?

Zelf je deur ontwerpen

Kun jij een nog mooiere deur ontwerpen? Wij zijn benieuwd welke soorten glas we tegen gaan komen!

Antraciete stalen deuren gerealiseerd door Blecks
Antraciete stalen deuren gerealiseerd door Blecks