Vloerverwarming met cementdekvloer
In de meeste woningen wordt eerst de vloerverwarming gelegd, en daarover heen komt een cementdekvloer. Deze cementdekvloer is vaak tussen de vier en zes centimeter dik.
Voor de taatsdeuren hoeven wij maar drie centimeter te boren. Probleem al opgelost dus!
Ingefreesde vloerverwarming
Jammer! De vloerverwarming is toch ingefreesd. Gelukkig hebben we dan nog een andere optie. Heeft u namelijk tegels in uw huis, dan kunnen wij het taatsscharnier vastzetten in de tegel met chemisch anker. Op die manier hoeven we niet dieper te boren en raken we de vloerverwarming niet.
Stalen plaat op vloer
Geen cementdekvloer en geen tegels? Dan kunt u ook nog kiezen voor een stalen plaat op de vloer. Dit is een hele dunne plaat die we verlijmen op de vloer.
Hierin kunnen we het taatsscharnier vastzetten. Op deze manier hoeven we niet diep te boren en heeft u geen risico voor uw vloerverwarming.
(De afbeelding hiernaast laat niet de dunne stalen plaat zien die wij normaalgesproken toepassen. In dit geval is er een dorpel toegepast)
Andere opties voor stalen deuren
Dat een stalen plaat minder fraai is begrijpen wij! Als dit geen mooie optie voor u is kunt u ook altijd nog kijken naar andere deuren. Bijvoorbeeld een stalen scharnierdeur of stalen schuifdeur.
Deze deuren hebben ook weer andere voordelen zoals ook in deze blog te lezen is: Het verschil tussen een taatsdeur en scharnierdeur | Blecks
Meer vragen over uw vloerverwarming en wat bij u de meest praktische oplossing is?
Neem contact op met onze adviseurs