Van de stijl tot het materiaal

Waar moet u op letten bij het aanschaffen van een nieuwe binnendeur?

Een binnendeur is erg belangrijk voor de sfeer in uw woning. De binnendeur moet niet alleen passen bij uw interieurstijl, de deur moet ook nog eens duurzaam en praktisch zijn. Om u een eind op weg te helpen, hebben we voor u een aantal tips op rij gezet. Van de stijl van de deur tot de draaiing van de deur: hier moet u allemaal op letten bij de aanschaf van een nieuwe binnendeur.

Welke stijl moeten de deuren hebben?

Net zoals er verschillende interieurstijlen zijn, kunt u ook kiezen uit verschillende stijlen voor uw nieuwe binnendeur. De stijl van uw nieuwe binnendeur is afhankelijk van het materiaal van de deur. Wilt u graag een deur met landelijke uitstraling? Dan is een houten deur een goede keuze., maar ook een stalen deur met een klassiekere glasverdeling kan goed in uw woning staan. Past een moderne of industriële stijl het beste bij uw woning? Dan is een stalen deur met een minimalistische glasverdeling een echte aanrader.

Zwarte stalen schuifdeur

Kies het materiaal

Terugkomend op het vorige punt: de stijl en het materiaal horen bij elkaar. Wanneer u een houten binnendeur koopt, creëert u vaak een specifieke landelijke stijl. Maar wanneer u dus een stalen binnendeur aanschaft, ontstaat er een andere uitstraling. 

Het materiaal dat u kiest brengt ook voor- en nadelen met zich mee. Zo heeft hout regelmatig onderhoud nodig, waardoor dit duur kan uitvallen. Een stalen deur is juist super sterk en duurzaam. Stalen binnendeuren hebben naast schoonmaak geen onderhoud nodig.

Rechts- of linksdraaiend?

Het is erg belangrijk om van tevoren te bedenken of u wil dat uw nieuwe binnendeur rechts- of linksdraaiend is. Dit is natuurlijk afhankelijk van waar u de deur gaat plaatsen. We raden aan om op de plek te gaan staan waar u de nieuwe binnendeur wilt plaatsen. Bedenk goed hoe de deur het beste kan openen. Staat er niets in de weg wanneer u de deur rechtsdraaiend of juist linksdraaiend opent? 

Naast rechts- of linksdraaiende scharnierdeuren kunt u ook uit taatsdeuren, schuifdeuren en vouwwanden kiezen.

Keuze uit verschillende kleuren

De kleur van de nieuwe binnendeur is erg belangrijk. De kleur bepaalt namelijk voor een groot deel de uitstraling van de deur. U kunt kiezen voor de klassieke kleur wit, maar we zien ook steeds vaker kleuren zoals antraciet en brons langskomen. Brons staat prachtig in een elegant interieur, terwijl antraciet perfect is als u zwart wat te hard voor het oog vindt.

Detail van profiel en handgreep bronzen stalen deur Blecks

Vergeet niet het deurbeslag

Heeft u alle voorgaande punten doorlopen? Dan heeft u bijna de ideale nieuwe binnendeur gevonden. De laatste stap is namelijk het deurbeslag. Het deurbeslag is eigenlijk alles wat u op de deur vindt: van de handgreep tot een slot. Denk goed na wat bij uw stijl past. Gaat u voor een ronde lange handgreep, of past een kleinere subtiele handgreep beter bij u?

Ontwerp uw eigen deur

Laat uw nieuwe binnendeur op maat maken

Het is belangrijk dat uw nieuwe binnendeur perfect in de sparing past. Daarom raden we aan om uw nieuwe binnendeur op maat te laten maken. Bij BLECKS maken we altijd onze stalen binnendeuren geheel op maat. Hierdoor kunt u geheel zelf bepalen hoe de deur eruit gaat zien en weet u zeker dat de deur perfect past.