Stalen deuren van Blecks®

 

Bent u op zoek naar echte stalen deuren om uw interieur een luxe uitstraling te geven? BLECKS® produceert én monteert stalen deuren op maat. Stel zelf uw stalen deuren samen in onze ontwerptool of neem contact op voor meer informatie. 

Op deze pagina vindt u een overzicht van de soorten stalen deuren die wij aanbieden. Daarnaast gaan we verder in op wat stalen deuren precies zijn, hoe u de beste stalen deur voor uw situatie kiest, de verschillende kleuren, de montage van stalen deuren en het verschil tussen aluminium en stalen deuren.

Stalentaatsdeuren

Een stalen taatsdeur is een mooie oplossing. Een deur die het middelpunt van uw interieur vormt. Een…

Ga naar

Stalenscharnierdeuren

De scharnierdeuren worden geplaatst in een slank kozijn van staal. Een voordeel van een scharnierdeur…

Ga naar

Stalenschuifdeuren

Een stalen schuifdeur is dé manier om ruimtelijkheid te creëren en om verschillende ruimtes van elkaar…

Ga naar

Stalenpuikozijnen

Onze maatwerk stalen puikozijnen van zijn dé perfecte manier om binnen en buiten met elkaar te combineren,…

Ga naar

Handgrepen

Handgrepen op maat van Blecks. Om een beeld te geven van de mogelijkheden zijn op onze website de basismodellen…

Ga naar

Wat zijn stalen deuren?

 

Stalen deuren werden vroeger veel gebruikt in fabrieken, boerderijen en openbare gebouwen. Dankzij het tijdloze design past een stalen deur bij ieder interieur en bij iedere woning. Elke stalen deur wordt door ons op maat gemaakt. Dit doen wij in onze eigen werkplaats. Ook wordt elke stalen deur volgens traditionele vakmanschap vervaardigd. Wij bieden diverse soorten stalen deuren aan. Denk hierbij aan taatsdeuren, scharnierdeuren, schuifdeuren, opdekdeuren en puikozijnen. Iedere stalen deur heeft zijn eigen voordelen. Ook hebben stalen deuren een slank profiel en zijn ze voor de stevigheid volledig gelast. De lasnaden hiervan slijpen wij weg, zodat u geen naden meer ziet.

Stalen deuren van Blecks®

 

Een stalen deur van formaat, de ultieme lichtinval en dat geheel naar uw persoonlijke wens. De BLECKS® stalen deuren met glas creëren een unieke ambiance en een fortuinlijk gevoel van ruimte in ieder interieur. De stalen binnendeuren BLECKS® worden toegepast in zowel woningen als zakelijke projecten.

BLECKS® is een merk van Van Hierden Metaal uit Barneveld. Van Hierden Metaal is een ervaren bedrijf in het leveren van staalproducties voor uiteenlopende sectoren. BLECKS® onderscheidt zich door de complete en persoonlijke aanpak, van ontwerp tot aan de oplevering. BLECKS® levert zowel aan particulieren als aan bedrijven. Daarnaast hechten wij veel waarde aan echte stalen deuren.

stalen deuren

Waarom kiezen voor stalen deuren?


De stalen deuren of puien van BLECKS® worden door de vakkundige metaalbewerkers van Van Hierden Metaal op maat geproduceerd in de werkplaats in Barneveld. De profielen worden op maat gezaagd, in elkaar gelast en voorzien van de nodige afwerking, hang- en sluitwerk. Vervolgens worden ze voorzien van een poedercoating in de gewenste RAL-kleur. Tenslotte wordt de deur voorzien van het enige echte merklabel: BLECKS®. Daar kunt u trots op zijn.

U kunt bij ons makkelijk uw toekomstige stalen deur zelf samen stellen. Dit doet u in onze eenvoudige configurator.

Verschillende soorten stalen deuren

Stalen deuren zijn verkrijgbaar in verschillende soorten. Hieronder vertellen wij u welke soorten stalen deuren wij bij BLECKS® onder andere verkopen inclusief de bijbehorende voor- en nadelen. Alles om ervoor te zorgen dat u een weloverwogen keuze maakt.

Stalen taatsdeuren

Een stalen taatsdeur is een mooie, elegante oplossing. Het vormt het middelpunt in uw interieur. Een stalen taatsdeur draait om zijn verticale as. Dit komt omdat de scharnierpunten in het plafond en in de vloer worden gemonteerd. Een taatsdeur valt niet in een kozijn, maar in een afgewerkte sparing. Hierdoor kan een taatsdeur aan beide kanten geopend worden én vormt het echt een onderdeel van uw interieur. Taatsdeuren kunnen zowel als enkele of als dubbele deur worden toegepast.

De voordelen

 •         De taatsdeur is aan twee kanten scharnierend.
 •         Er is geen kozijn nodig, waardoor het slanker oogt.
 •         Kan blijven openstaan op 90 graden.
 •         Sluit automatisch af, waardoor u als bewoner aanzienlijk bespaart op uw energiekosten.
 •         Standaard voorzien van soft close, waardoor u ook geen lawaai ondervindt van dichtslaande deuren.

De nadelen

 •         Een taatsdeur is meestal duurder dan een ‘normale’ deur.
 •         Er moet rekening gehouden worden met de vloer en de ruimte voor het scharnier, vaak is een gat in de vloer niet te voorkomen.
 •         Afdichting voor tocht en vocht is lastig te realiseren. 

Wanneer kiezen voor een stalen taatsdeur?

Een stalen taatsdeur komt vooral tot zijn recht bij grote, brede en zware deuren. De taatsdeur biedt dan een mooie en elegante oplossing. Daarnaast is het een strakke deur die heel handig in gebruik is, zowel in een particuliere woning als een zakelijk pand. 

Stalen scharnierdeuren

De stalen scharnierdeur is misschien wel de meest bekende variant van de stalen deur. Bij een stalen scharnierdeur zijn de scharnieren bevestigd aan de zijkant van de deur, waardoor de deur sluit zoals u gewend bent. Het is dus eigenlijk een stalen tussendeur. Al onze scharnierdeuren zijn ruimtelijk ontworpen en goed afsluitbaar met verschillende soorten deurbeslag. 

De voordelen

 •         Scharnierdeuren sluiten goed af en voorkomt dus tocht.
 •         Een scharnierdeur kan 180 graden open.
 •         Er hoeft geen rekening gehouden te worden met vloerverwarming.
 •         Standaard uitgevoerd met magneetsluiting voor een optimaal slank profiel.
 •         Voor elke doorgang in uw woning mogelijk. Zelfs voor het toilet of een opslagruimte, waardoor de deur op slot moet kunnen. 

De nadelen

 •         Een stalen tussendeur heeft een robuuster uiterlijk vanwege het kozijn.
 •         De draairichting is, in tegenstelling tot bijvoorbeeld de taatsdeur, beperkt tot één kant.
 •         Een slotplaat voor het loopslot is zichtbaar aanwezig. 

Wanneer kiezen voor een stalen scharnierdeur?

Vindt u de looks van een stalen deur mooi, maar wilt u verder gewoon een ‘normale’ deur hangen? Dan is een stalen scharnierdeur de beste oplossing. De scharnierdeur is namelijk als een ‘normale’ deur. Ook wanneer u alle deuren in uw woning wilt vervangen door een stalen tussendeur, is de scharnierdeur de beste optie, aangezien de scharnierdeur goed afsluit en een slot mogelijk is


Stalen schuifdeuren

Stalen schuifdeuren worden in of voor een wand geschoven. Een schuifdeur hangt, in tegenstelling tot een normale deur, niet aan scharnieren in een deuropening, maar aan een schuifsysteem boven de deuropening. Een stalen schuifdeur is niet alleen in kleine vertrekken handig, maar wordt ook vaak ingezet als roomdivider in grote, open ruimtes. 

 

De voordelen

 •         Een stalen schuifdeur is enorm ruimtebesparend.
 •         Wordt standaard voorzien van dubbelzijdig soft close.
 •         Slanke profielen met veel glas.
 •         Omdat er geen rail op de vloer wordt gemonteerd, hoeft u geen rekening te houden met eventuele vloerverwarming.
 •         U behoudt de volledige doorgang, omdat de deur voor uw muur schuift. 

De nadelen

 •         Een schuifdeur maakt bij het openen meer geluid dan een normale deur of een taatsdeur.
 •         Het is wat minder eenvoudig te bedienen door (jonge) kinderen. 

Wanneer kiezen voor een stalen schuifdeur?

Een stalen schuifdeur vormt een ideale afsluiting tussen twee woonruimtes. Het is dus eigenlijk een soort schuifpui, maar dan in huis. Perfect om de kamer visueel te splitten. Kies voor een schuifdeur wanneer u graag een bredere deuropening wilt dan bij een normale draaideur. 

Stalen opdekdeuren

Wanneer uw deur gedeeltelijk in het kozijn valt en de deur gemonteerd is aan paumellescharnieren, gaat het om een opdekdeur. Wilt u een nieuwe stalen opdekdeur in een bestaande kozijn? Wij maken uw stalen opdekdeur geheel op maat, passend in uw bestaande kozijn. 

De voordelen

 •         Een stalen opdekdeur is toepasbaar in vrijwel elk bestaand kozijn.
 •         Geen verbouwingswerkzaamheden, omdat uw huidige binnendeur vervangen wordt door een stalen deur.
 •         Een stalen opdekdeur met glas laat heel veel licht door.

De nadelen

 •         Opdekdeuren zijn alleen geschikt als binnendeur, omdat de constructie eenvoudig te forceren is en dus niet inbraakwerend is.

 

Wanneer kiezen voor een stalen opdekdeur?

Vaak wordt gekozen voor een stalen opdekdeur wanneer men wel graag nieuwe binnendeuren wil, maar zo min mogelijk verbouwingswerkzaamheden. Een opdekdeur kan namelijk eenvoudig vervangen worden door de stalen variant, doordat een stalen opdekdeur in vrijwel elk bestaand kozijn past

 

Stalen pui

Een stalen pui neemt een gevel of een gedeelte van de gevel in. Een stalen pui is altijd een combinatie van staal en glas. Onze stalen puien zijn zowel binnen als buiten toepasbaar. Of u de stalen pui nu binnen of buiten wilt gebruiken: u creëert altijd een prachtige, unieke uitstraling. 

De voordelen

 •         Staal is een kwalitatief en sterk materiaal, perfect om te verwerken in een stalen pui.
 •         Een stalen pui is onderhoudsarm.
 •         Goede isolatie.
 •         Een prachtige unieke uitstraling.
 •         Een licht en ruimtelijk gevoel door de combinatie van slanke profielen en veel glas.

 De nadelen

 •         Een stalen pui is prijzig.
 •         Stalen kozijnen passen niet bij iedere woning. 

Wanneer kiezen voor een stalen pui?

Zoals verteld is een stalen pui binnen en buiten toepasbaar. Bent u op zoek naar een prachtige manier om uw interieur en uw exterieur met elkaar te verbinden? Kies dan voor een stalen pui. Staal is namelijk stevig, waardoor u voor slanke profielen kunt kiezen. En dit komt de natuurlijke lichtinval alleen maar ten goede.

 

Handgrepen en deurbeslag

Naar welke stalen deur uw voorkeur ook uitgaat: bij BLECKS® hebben we verschillende soorten handgrepen en deurbeslag. Welke handgreep het beste past, is afhankelijk van de andere elementen in uw interieur. Van een ranke, smalle handgreep tot een robuuste vierkante handgreep van een meter of zelfs hoger: het behoort allemaal tot onze maatwerk mogelijkheden.

 

De mogelijkheden qua kleur

Bij stalen deuren wordt vaak gedacht aan de kleur zwart. En natuurlijk, de meest voorkomende kleur bij een stalen deur is ook zwart. Maar de mogelijkheden qua kleur zijn bij BLECKS® eindeloos. Dus niet alleen zwarte metalen deuren of witte metalen deuren. Nee, onze stalen deuren zij verkrijgbaar in een poedercoating in elke gewenste RAL-kleur. Op deze manier sluit uw deur nóg beter aan bij de rest van uw interieur of exterieur.

 

Kosten van onze maatwerk metalen deuren

Aangezien al onze metalen deuren op maat gemaakt worden, zijn de kosten afhankelijk van uw wensen. Met behulp van onze configurator ontwerpt u eenvoudig uw metalen deur en ontvangt u direct een vrijblijvende offerte per e-mail. Staan de door u gewenste maten er niet bij? Geen probleem, neem hierover gerust contact met ons op.

 

Montage van stalen deuren

Alle stalen deuren van BLECKS® worden door vakkundige metaalbewerkers op maat geproduceerd in de werkplaats in Barneveld. De profielen worden op maat gezaagd, alles wordt in elkaar gelast en daarna voorzien van het gewenste hang-en-sluitwerk. 

Als laatste worden de deuren voorzien van een poedercoating in de door u gewenste kleur. In onze werkplaats wordt uw stalen deur helemaal gereedgemaakt voor montage. Op de samen afgestemde datum wordt uw stalen deur op locatie gemonteerd en voorzien van het glaswerk.

 

Stalen deuren vs. aluminium deuren

Waar veel bedrijven kiezen voor aluminium deuren in plaats van stalen deuren, kiezen wij juist voor staal. En dat is natuurlijk niet voor niets, want staal biedt diverse voordelen: 

 •         Stijfheid

Stalen deuren worden in elkaar gelast. Dit in tegenstelling tot aluminium deuren die in elkaar geschroefd worden. Op deze manier krijgen stalen deuren hun stijfheid.

 •         Sterker materiaal

Staal is veel sterker dan aluminium.

 •         Diverse profielen

Op deze manier maakt u uw stalen deur nog persoonlijker.

 •         Perfecte afwerking

Wij slijpen de glasnaden glad, zodat de stalen deur echt één geheel wordt.

 •         Milieubewust

Stalen deuren zijn onverwoestbaar en 100% recyclebaar.

 •         Isoleert beter

Staal isoleert drie keer beter dan aluminium. Dé manier om op uw stookkosten te besparen.

Onze projecten

Wanneer u een kijkje neemt bij onze eerder gerealiseerde projecten kunt u met eigen ogen zien wat de mogelijkheden zijn van stalen deuren, stalen deuren met glas, stalen deuren met zijlicht, stalen puikozijnen, stalen taatsdeuren, stalen schuifdeuren en stalen binnendeuren. Wij plaatsen en monteren stalen deuren bij zowel particuliere als bij zakelijke klanten.

Meer informatie?

U kunt bij ons makkelijk uw toekomstige stalen deur zelf samenstellen. Dit doet u in onze eenvoudige configurator. Wilt u meer informatie over onze stalen deuren? Neem dan vrijblijvend contact met ons op of maak een afspraak voor een bezoek aan onze showroom. Bent u al overtuigd? Vraag dan direct een vrijblijvende offerte aan.

Gratis inspiratieboek?

Laat u inspireren door de ongekende mogelijkheden van BLECKS®. Vraag ons gratis inspiratieboek aan.

Vraag ons gratis inspiratieboek aan!