Stalen puikozijnen BLECKS® 

De maatwerk stalen puikozijnen van BLECKS® zijn dé perfecte manier om binnen en buiten met elkaar te combineren, om interieur en exterieur bij elkaar te betrekken. Of het nu gaat om nieuwbouw, verbouw of aanbouw: een stalen wand met glas geeft een karakteristieke uitstraling aan uw woning of pand. Zowel in een klassiek als een modern interieur maakt een stalen puikozijn de sfeer helemaal af.

Wat is een stalen puikozijn?

Stalen puikozijnen worden steeds vaker toegepast in een ontwerp. Naast een strakke en moderne look creëren stalen kozijnen met glas veel meer een natuurlijke lichtinval. Dit geeft uw woning een vrolijkere, positieve en warmere toon. Een stalen puikozijn, oftewel een stalen wand met glas, is te omschrijven als een kozijn dat een gevel of een gedeelte van een gevel inneemt. Daarnaast wordt het ook toegepast als een scheidingswand tussen verschillende ruimtes. De stalen puikozijnen van BLECKS® zijn een samenstelling van staal en glas. Door het toepassen van veel glas in een smal profiel geeft de pui een ruimtelijk en licht gevoel. De stalen puikozijnen zijn zowel binnen als buiten toepasbaar. Denk hierbij aan een wand in een tuinhuisje, de achterwand van uw woning, als zijwand in uw overkapping of als een scheidingswand in uw kantoor. 

Wilt u de stalen puikozijnen van Blecks als gevel toepassen? Dat kan! Door het gebruik van de geïsoleerde profielen van Forster zijn de puien uitermate geschikt voor een binnen-buiten toepassing. 

Voordelen stalen puikozijn

Wanneer u kiest voor een stalen wand van glas, kiest u voor de volgende voordelen: 

 •         Binnen en buiten bij elkaar betrekken

Door de combinatie van slanke profielen en veel glas is een stalen wand van glas de perfecte optie om binnen en buiten bij elkaar te betrekken, om er één geheel van te maken.

 •         Voor in de badkamer of douche

Een stalen wand van glas is ook prima toepasbaar in de badkamer als badkamerscherm of als douchewand. Wanneer onze stalen kozijnen worden toegepast in natte ruimtes voorzien we ze altijd van een speciale waterafstotende coating.

 •         Een mooie afscheiding

Vooral in kantoorpanden komen stalen wanden van glas vaak terug als een mooie afscheiding. Door te kiezen voor mat glas of geblindeerd glas, is het ook goed toe te passen in bijvoorbeeld vergaderruimtes.

 •         Een beschermlaag en poedercoating

Het staal is voorzien van een beschermlaag en poedercoating. Dit zorgt ervoor dat u een geheel onderhoudsvriendelijk stalen puikozijn heeft.

Nadelen van een stalen pui

Een stalen pui heeft ook nadelen:

 •         Prijzig

Het aanschaffen van stalen kozijnen is vrij prijzig en dus niet voor iedereen betaalbaar. Het is niet de goedkoopste oplossing, maar daarentegen wel een duurzame oplossing.

 •         De uitstraling

Niet iedereen is gecharmeerd van de uitstraling van stalen kozijnen buiten.

 

Wanneer kies je voor een stalen puikozijn?

Staal is een duurzame materiaalsoort. Het gaat erg lang mee en vergt daarnaast weinig onderhoud. Ook is het brandwerend en goed bestand tegen inbrekers. Dit zorgt ervoor dat stalen kozijnen zowel voor binnen- als voor buitengebruik geschikt zijn. Wanneer een stalen wand van glas voor buitengebruik is, wordt dit gecombineerd met HR++ glas. En deze combinatie isoleert uitstekend. Door de goede isolatie van een stalen puikozijn wordt uw huis een stuk energiezuiniger. 

Zit er een deur in uw stalen kozijnen of in uw stalen wand van glas? Dan is het natuurlijk van belang dat de deur op slot kan. Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden van ons hang- en sluitwerk bij een stalen puikozijn.

Opties en afwerking

 • In plaats van transparant glas kan het stalen puikozijn ook uitgevoerd worden met geblindeerd of mat glas. Ook is er een keuze voor een brons- of grijs tint.
 • Afhankelijk van het toepassingsgebied heeft u de keuze uit diverse profielen en afwerkingen.
Afmetingen en bijbehorende kosten

Op het gebied van stalen kozijnen is van alles mogelijk qua afmetingen: zowel in de hoogte als in de breedte. Weet u welke afmetingen u wenst? Neem dan contact met ons op. Wij zetten qua maatvoering het één en ander op een rijtje en doen u een passend voorstel.

Gaat het om standaardmaten kozijnen? Maak dan voor een kostenindicatie gebruik van onze configurator. U ontvangt dan direct een vrijblijvend offerte.

Indeling, kleuren en glas

De mogelijkheden wat betreft de indeling, kleur en glas zijn eindeloos. Of uw voorkeur nou uitgaat naar een dichte stalen pui, een symmetrische of asymmetrische vlakverdeling en wel of geen deur? Het kan allemaal bij BLECKS®. Vaak worden stalen kozijnen standaard in zwart opgeleverd, maar wit, grijs of een poedercoating in een andere gewenste RAL kleur is ook zeker een optie. Dit geldt ook voor de verwerking van glas. Gaat u voor transparant, mat, geblindeerd of brons of grijs getint glas? De stalen kozijnen die wij produceren, zijn altijd maatwerk. Vandaar ook onze eindeloze mogelijkheden. 

Twijfelt u of uw wensen en voorkeuren uitgevoerd kunnen worden? Neem dan gewoon contact met ons op. Wij denken graag met u mee.

Montage van stalen kozijnen/stalen wand van glas

Hoe de stalen kozijnen of de stalen wand van glas gemonteerd wordt, is afhankelijk van waar deze gemonteerd moet worden. Gaat het om een stalen wand in een tuinhuisje, dan hoeven we bijvoorbeeld geen rekening te houden met eventuele vloerverwarming. Maar wilt u een stalen wand in uw woning of pand met vloerverwarming laten plaatsen? Dan moeten we de mogelijkheid hebben om 30 mm in de grond te boren voor een correcte montage. 

Over het algemeen wordt een stalen puikozijn rondom gemonteerd. Dus dan moet er sprake zijn van bovengenoemde mogelijkheid om in de grond te boren en moeten het plafond en de muren stevig genoeg zijn. Bij een verlaagd plafond moet er dus altijd een houtconstructie onder zitten. Heeft het puikozijn een zichtkant? Dan laten we deze kant uiteraard vrij. 

Voordat wij kunnen monteren, komen wij eerst bij u inmeten. Na het inmeten ontvangt u van ons een tekening en de bijbehorende offerte. Gaat u akkoord? Dan gaan we de kozijnen voor u produceren. Op de afgesproken datum worden de stalen kozijnen/de stalen wand van glas gemonteerd en voorzien van het gekozen glaswerk. 

Wij streven er altijd naar om uw bestelling in zes tot acht weken te leveren.

Garantie stalen kozijnen

Wij geven bij onze stalen (pui)kozijnen altijd een garantie van tien jaar.

Stalen kozijnen vs. aluminium kozijnen

Stalen kozijnen worden vaak door elkaar gehaald met aluminium kozijnen. En het klopt dat aluminium kozijnen over het algemeen dezelfde voordelen hebben als stalen deurkozijnen. Aluminium is zelfs iets voordeliger. Bijkomend nadeel is dat het materiaal ook minder lang meegaat dan staal.

Bij BLECKS® verkopen we uitsluitend stalen kozijnen. Deze kozijnen vervaardigen we zelf in onze eigen werkplaats in Barneveld.

Gerealiseerde projecten: stalen puikozijn

Wij plaatsen onze stalen puikozijnen, stalen kozijnen en stalen wanden met glas bij de meest uiteenlopende opdrachtgevers: zowel zakelijk als particulier. Laat u inspireren door onze eerder gerealiseerde projecten. Wilt u de voordelen van staal liever zelf ervaren of bent u benieuwd naar de mogelijkheden van onze stalen kozijnen? Kom dan eens langs in onze showroom waar we diverse modellen hebben staan.

 

Stel uw stalen puikozijnen samen
Eerlijk zijn!

Het is jammer dat we het moeten melden, maar we hechten er waarde aan om u goed te informeren. Sommige collega's benoemen een aluminium deur ook als een stalen deur. Dit is echter niet correct. De prijs van een aluminium deur is lager, maar aluminium is ook zeker niet te vergelijken met staal. Bij Blecks werken we alleen met stalen deuren. Daar kunt u gerust op vertrouwen!

Offerte aanvragen
Vrijblijvende prijsopgave?

Wilt u meer informatie over de stalen puikozijnen van BLECKS® en wilt u een vrijblijvende offerte ontvangen? Vraag nu een offerte aan!

Ga naar homepage
WIJ ZIJN BLECKS®
 • icon Deskundig advies
 • icon Uitzonderlijk maatwerk
 • icon Binnen 8 weken geleverd
 • icon 10 jaar garantie
 • Echt staal, dus geen aluminium
Gratis inspiratieboek?

Laat u inspireren door de ongekende mogelijkheden van BLECKS®. Vraag ons gratis inspiratieboek aan.

Vraag ons gratis inspiratieboek aan!