Stalen schuifdeuren BLECKS® 

Bent u helemaal verliefd geworden op de luxe uitstraling van een stalen deur, maar bent u op zoek naar een ruimtebesparende oplossing? Ook dan bent u bij BLECKS® aan het juiste adres, want heeft u ooit aan een stalen schuifdeur voor binnen gedacht? Wij hebben namelijk ook de mogelijkheid om stalen schuifdeuren op maat te produceren, plaatsen en monteren. Een stalen schuifdeur is dé manier om ruimtelijkheid te creëren en om verschillende ruimtes van elkaar te kunnen scheiden.

Wat is een stalen schuifdeur?

Een stalen schuifdeur is een deur die in of voor een wand wordt geschoven. De schuifdeur is uitgevoerd met slanke profielen waardoor er ruimtelijkheid wordt gecreëerd. De schuifdeur is ideaal om verschillende ruimtes te scheiden. Omdat we met veel glas werken blijft de ruimte toch licht en ruimtelijk. De stalen schuifdeuren van Blecks kunnen zowel tegen de wand als tegen het plafond worden gemonteerd. Samen met zijlichten zijn de mogelijkheden eindeloos. Zo creëert u een unieke samenstelling.

Welke voordelen heeft een stalen schuifdeur?

Het grootste voordeel van stalen schuifdeuren is dat ze enorm ruimtebesparend zijn. Er komt namelijk geen deur de ruimte in. Wij zetten graag alle voordelen van de schuifdeuren voor u op een rijtje:

 • Standaard voorzien van dubbelzijdig softclose.
 • Slanke profielen met veel glas.
 • Er hoeft geen rekening te worden gehouden vloerverwarming, want er wordt géén rail op de vloer gemonteerd.
 • Gemakkelijk ruimtes afsluiten
 • Doordat de deur voor de wand schuift, behoudt u de volledige doorgang.

De nadelen van een stalen schuifdeur

Een stalen schuifdeur heeft niet alleen voordelen, maar ook enkele nadelen: 

 • Een schuifdeur maakt bij het openen meer geluid dan een normale scharnierdeur of een taatsdeur.
 • Het is wat minder eenvoudig te bedienen door (jonge) kinderen.

 

Wanneer kiezen voor stalen schuifdeuren?

Dubbele schuifdeuren, ook wel bekend als ensuite deuren, ziet men veelal in oude woningen en herenhuizen. Met behulp van deze schuifdeuren werd de woonkamer verdeeld in een voor- en achterkamer. Bent u de trotse eigenaar van een oude woning of herenhuis en wilt u de verdeling van de woonkamer weer in ere herstellen? Dan bieden de stalen schuifdeuren van BLECKS® de oplossing.

Tegenwoordig komt het fenomeen schuifdeuren niet alleen maar terug in de oudere woningen. Ook in nieuwbouwwoningen winnen stalen schuifdeuren terrein. En dat is ook niet zo gek. Een stalen schuifdeur is niet alleen een functionele en praktische manier om ruimtes te scheiden, op bijvoorbeeld de bovenverdieping. U creëert er ook een prachtige sfeer mee in huis. Dus, wilt u meer sfeer geven aan het interieur van uw woning? Overweeg dan een mooie stalen schuifdeur met glas.

Afmetingen en de bijbehorende kosten

De door u gewenste afmetingen voor uw stalen schuifdeur zijn leidend in de kosten. Wilt u dat er soft close toegepast wordt op uw stalen schuifdeur? Dan hebben we een minimale breedte van 73 cm nodig. Is het minder dan 73 cm breed? Dan wordt het een schuifdeur zonder soft close. 

Wilt u een indicatie voor de kosten? Neem dan contact met ons op. Wij maken een voorstel op maat.

De indeling van stalen schuifdeuren

Al onze stalen schuifdeuren worden op maat gemaakt. Dit betekent dat u de indeling van uw schuifdeur helemaal zelf kunt bepalen. Wilt u één of twee schuifdeuren. En hoe wordt de vlakverdeling: hoeveel liggers en hoeveel staanders wilt u in uw schuifdeur van staal laten verwerken? En gaat u voor symmetrie of juist voor asymmetrische vlakken? Met zijlichten of zonder zijlichten? Daarnaast kunt u uw stalen schuifdeur ook van mooie handgrepen voorzien. Neem, om een beeld te krijgen van de mogelijkheden, een kijkje bij onze basismodellen handgrepen

Niet alleen de indeling van de schuifdeuren kunt u zelf bepalen, ook qua kleur is er van alles mogelijk. Naast de standaard stalen schuifdeur in zwart of wit behoort een poedercoating in iedere gewenste RAL kleur tot de mogelijkheden. Gaat u juist voor een opvallende kleur in uw interieur of wilt u uw deur opnemen in de rest van uw interieur? 

Bij BLECKS® staan wij garant voor een exclusief stukje maatwerk. Al uw wensen worden meegenomen in het ontwerp. Hierbij voorzien wij u altijd van een goed advies wanneer we denken dat een andere optie in uw geval een betere keuze zou zijn.

De mogelijkheden van een glazen schuifdeur

Bij de keuze voor een stalen schuifdeur met glas zijn ook de mogelijkheden op het gebied van glas erg uitgebreid. Het glas dat wij toepassen in de schuifdeur is altijd veiligheidsglas. Dit glas heeft daarnaast ook een geluidsdichtheid van 33 dB, waardoor het geluid uit de aangrenzende ruimte goed gedempt wordt.

Bij het glas van een stalen schuifdeur denkt men vaak aan transparant glas. Maar daarnaast bieden we ook matglas of geblindeerd glas aan, ideaal voor bijvoorbeeld de badkamer of het kantoor van de directie. Wist u dat we zelfs de mogelijkheid bieden om het glaswerk in brons- of grijstint te laten uitvoeren?

Montage van stalen schuifdeuren op maat

Wanneer u besluit om een stalen schuifdeur op maat te kopen, komen wij bij u op locatie inmeten. Na het inmeten maken wij een definitieve tekening van de te plaatsen stalen schuifdeur. Als deze tekening volledig akkoord is, beginnen we met de productie in onze eigen werkplaats in Barneveld. Alles wordt door onze vakkundige metaalbewerkers op maat geproduceerd. Daarnaast wordt uw stalen schuifdeur in de werkplaats helemaal gereed gemaakt voor montage. Op de met u afgestemde datum wordt de deur op locatie gemonteerd en voorzien van het gekozen glaswerk. 

Ons streven is om uw stalen schuifdeur in zes tot acht weken te leveren. 

Stalen schuifdeuren worden in het plafond gemonteerd, met behulp van een hangend systeem. Voor de montage van stalen schuifdeuren is het belangrijk dat het óf een betonnen plafond is óf dat het plafond voorzien is van een houten versteviging. Dit zodat onze systemen gewoon in het plafond gemonteerd kunnen worden en er voldoende houvast is.

Garantie

U krijgt bij onze stalen schuifdeuren een garantie van tien jaar.

De voordelen van het materiaal staal

Vaak wordt er, in plaats van voor stalen deuren, gekozen voor de aluminium variant. Bij BLECKS® produceren we uitsluitend stalen deuren. Waarom? Omdat staal diverse voordelen te bieden heeft: 

 •         Onze stalen schuifdeuren worden in elkaar gelast, niet geschroefd. Hierdoor verkrijgt de stalen schuifdeur zijn stijfheid.
 •         Staal is erg sterk, waardoor we de mogelijkheid hebben om slanke profielen te gebruiken.
 •         U heeft de keuze uit diverse profielen.
 •         De afwerking bij staal is perfect. De lasnaden worden glad geslepen, zodat het één geheel wordt.
 •         Stalen schuifdeuren zijn onverwoestbaar, 100% recyclebaar en isoleert drie keer beter dan de aluminium uitvoering.

Waarom een stalen schuifdeur kopen bij Blecks?

Bij Blecks stelt u gemakkelijk uw stalen deur samen. Of u gaat voor één of twee deuren; met zijlichten of zonder zijlichten, wij staan garant voor een exclusief stukje maatwerk. Uw wensen worden meegenomen in het ontwerp. Het glas dat wij toepassen in de stalen schuifdeur is veiligheidsglas. Dit glas heeft ook een geluidsdichtheid van 33 dB, waardoor het geluid uit de aangrenzende ruimte goed gedempt wordt. Al overtuigd? Ga snel naar onze configurator en vraag uw stalen schuifdeur aan.

Opties en afwerking

 • De schuifrails wordt afgewerkt met een lijst van 7 cm. Deze wordt in dezelfde kleur gepoedercoat als de deur.
 • In plaats van transparant glas kan de deur ook uitgevoerd worden met geblindeerd of mat glas. Ook is er een keuze voor brons of grijs tint.
 • Verschillende handgrepen en deurbeslag mogelijk. 
Gerealiseerde projecten: stalen schuifdeur

Onze stalen schuifdeuren sieren het interieur van de meest uiteenlopende opdrachtgevers: zowel zakelijk als particulier. Laat u inspireren door onze eerder gerealiseerde projecten. Wilt u de voordelen van staal liever zelf ervaren of bent u benieuwd hoe een stalen schuifdeur in de wand schuift? Kom dan eens langs in onze showroom waar we diverse modellen deuren hebben staan. 

Meer informatie over een schuifdeur van staal? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van een schuifdeur? Maak dan gebruik van onze online configurator en vraag direct een vrijblijvende offerte aan.

Stel uw stalen schuifdeuren samen
Het is niet altijd staal wat blinkt!

Het is jammer dat we het moeten melden, maar we hechten er waarde aan om u goed te informeren. Sommige collega's benoemen een aluminium deur ook als een stalen deur. Dit is echter niet correct. De prijs van een aluminium deur is lager, maar aluminium is ook zeker niet te vergelijken met staal. Bij Blecks werken we alleen met stalen deuren. Daar kunt u gerust op vertrouwen!

Offerte aanvragen
Vrijblijvende prijsopgave?

Wilt u meer informatie over de stalen schuifdeuren van BLECKS® en wilt u een vrijblijvende offerte ontvangen? Vraag nu een offerte aan!

Offerte aanvragen
WIJ ZIJN BLECKS®
 • icon Deskundig advies
 • icon Uitzonderlijk maatwerk
 • icon Binnen 8 weken geleverd
 • icon 10 jaar garantie
 • Echt staal, dus geen aluminium
Gratis inspiratieboek?

Laat u inspireren door de ongekende mogelijkheden van BLECKS®. Vraag ons gratis inspiratieboek aan.

Vraag ons gratis inspiratieboek aan!